söndag, juli 01, 2007

Hemma igen


Dags att tömma lastbilen med alla partiprylar som varit i Sundsvall. Ett lass på partihögkvarteret och ett på riksdagskansliet blev det innan det trötta fordonet och vi fick andas ut.


Hägglunds talarstol (följetong) utanför infochefens rum på riksdagskansliet. Tidigare när transportbilen lastades ur på Munkbron fick talarstolen stå en stund på trottoaren så kom en trevlig busschaufför förbi och växlade några ord med oss. Chauffören fick veta att det var Hägglunds talarstol han hade framför sig och kunde då inte hålla sig utan passade på att "testa" den med ett eget mikrotal och avslutade med "vilken ära" och ett skratt.


Bild: Kaffemaskinen "Ian"

När bloggen ändå var på riksdagskansliet så passade vi på att testa deras nya kaffemaskin.

Maskinen lockade med en rad olika smakvarianter men vi hann bara med "färskmalet" och "instant". När testpanelen tryckt på knappen ”färskmalet” upplevde vi att maskinen tog väldigt god tid på sig att mala bönorna. När den väl hade jobbat färdigt doftade det lockande från kaffemuggen. Det var dock ingen smaksensation som väntade, snarare en medelmåttig upplevelse.

”Instant”-varianten levde upp till sitt namn och fyllde snabbt koppen och smakade överraskande nog minst lika gott, kanske godare och inte minst fylligare än det malda.

Fråga nummer ett vi ställer oss är om inte någon på riksdagskansliet borde ringa efter service och be dem justera inställningarna.

Fråga nummer två; är det bara vi som tycker att det ser ut som om kaffemaskinen är prydd med Ny demokratis gamla logga?

Sammantaget så får maskinen tre vitsippor i betyg.


Ovanför kaffemaskinen såg vi denna efterlysning (Kristdemokraterna delar våning med en grupp moderata riksdagsledamöter).

Rikstingsfest 2 - musik&mat


Maten på rikstingsfesten var god och man fick själv ta så mycket potatis man ville. Till efterrätt bjöds det på glass och hjortron, gottigott, men lite för lite glass. Vi ger maten tre starka vitsippor.

När det gäller festen i övrigt så måste Kjell Lönnå och hans kör särskilt nämnas. Lönnå vet hur man skall få kd-folket på bra humör. Under "promenadlåten" sjöngs, gungades och viftades det vid varje feststol. Stort.

Vi är inte riktigt överens om detta var tidernas bästa rikstingsfest eller inte så 5 vitsippor blir det inte, men väl 4.


Kd-låten på sid 3. Texten sjöngs till olika melodier.


"Promenadlåten", klicka på den för större bild.


Ett riksting utan Leif Kennerberg, skulle det fungera? Här är Leif i aktion vid sidan av scenen under festen.

Vi kunde inte sagt det bättre...

"Men den som verkligen vill veta gör bäst i att titta bakom kulisserna! Snabbare uppdatering och mer oväntade vinklar!"

Vi bockar och tackar för de kloka orden från Anders' blogg

Ett tack går också till nyblivne kommunpampen och partistyrelseledamoten Henrik Ehrenberg som länkar till oss och som skrivit några rader om rikstinget i Sundsvall på sin blogg.

Festen e slutBuggSimon


Men vart är flickvännen?