lördag, juli 01, 2006

Vi rullar


Just nu befinner sig bloggen i vårgårda på väg mot Stockholm för en nattlig omlasting innan man drar vidare ut i Östersjön. Vi är lyckliga över att bloggens tjänstebil trotts allt rullar. Bilen var tidigare under dagen utlånad och då råkade den ut för en olycka när en stillastående tillika parkerad bil körde "på" oss. Som tur var undkom bloggens tjänstebil med endast några krispiga repor, eller fartränder som vi säger.

Robbie är i stanPå vägen ut ur Göteborg drogs bloggen med i den näst intill hysteriska stämmningen utanför Nya Ullevi, Robbie Williams är nämligen i stan. Bloggen kan berätta att öronpropparna kostan 10:- och kön till bajamajorna redan är lång.

Känn ingen sorg för mig Göteborg


Nu har bloggen lämna Sveriges näst största stad, men dess för innan blev det lite mat i magen. Den sista måltiden intogs på Restayrang Tara's som ligger ett stenkast från Svenska Mässan. Rätten för dagen blev Mixed Grill som var mycket smaskig. Bloggen ger Tara 4 rakryggade vitsippor.

Efterbilden


Vi förstår att många väntat på en "efterbild" på rikstingets pressrum. Den kommer här. För er som vill se "förebilden" klicka här.

Nu drar de internetpluggen för oss, men vi - Bakomkulissernagänget - återkommer mycket snart från en stad på en ö i östersjön.

Det är slut


En av de sista sakerna som hände på rikstingsestraden var att Aldo avtackades - för sitt arbete i partistyrelsen.

Riksdagskansliets Erik kom förbi bloggen och ville att det skulle skrivas "något snällt om mig" på storbildsskärmen inne i kongresshallen. Bloggen lovade att fixa detta efter att rikstinget avslutats.

Copycat?


Expressens superbloggare Cecilia har även hon kommit över texten till Sandras KD-låt, så vitt denna bloggen vet så är det bara vi som har lagt ut detta tidigare. Man kan tycka att en liten källanvisning kanske skulle vara på sin plats.

Tiden rinner ut...


Ett säkert tecken på att rikstinget närmar sig slutet är att Leif vid lunchen började planera inför nästa års riksting i Sundsvall. Vad skulle vi göra utan Leif?

Sista måltiden...


Till rikstingets sista måltid bjöds det på fläskkarré med rotpytt. Det smakade bra för att vara storköksmat. Vi ger maten 3 vitsippor. Bloggens östgöte saknade dock lingonsylten.

Andreas plockar hem


Smålänningen Andreas är nöjd med att han plockat med sig ett fräckt sy- och skoputsskit från hotellrummet.

Sven Gunnar Persson och hamburgarenDet är inte lätt att få livspusslet att gå ihop för en rikstingsordförande. Då är det tur att McDonalds finns runt hörnet.

Hjärnan bakom rikstingen


Hjärnan bakom rikstingen, Leif stannar för en stund. Bloggen kan avslöja att han på festen i går var en av de lyckliga mottagarna av en godisklubba från bloggens favorit Sandra. Den var han väl värd.

Bloggen vill hedra Leif för allt det hårda arbete han lägger ner. Men 5 vitsippor räcker inte till, vi slänger därför in en extra och kallar det Leif Kennerberg-klass!

Blixten

Vi lyckades fånga blixten - rikstingsamiral Martin.

Hägglund omvaldSveriges roligaste partiledare omvaldes för en stund sedan.

Röstning pågår


Just nu pågår röstningen för fullt. Bloggen tycker att urnan ger värsta Robinson känslan och ställer sig frågan, vart är Harald?

Champange hela natten

Det fanns många kristdemokrater som fortsatte ut i göteborgsnatten efter att Kristdemokraternas fest slutat klockan 02:00. Några av dem återsågs vid 04:00 i Moët-rummet på avenyns stora inneklubb.

Delegationsmöte


Stockholmsbänken var uppe tidigt och förberedde sin dag med ett delegationsmöte redan klockan 08:00

Tidig utdelning


Kristdemokraternas informationschef Anders sågs tidigt i kongresshallen. Han delade ut material på alla kongressdeltagares stolar.

20% för Kristdemokraterna


Magnus hade traditionsenligt fixat till håret inför rikstinget.

EfterrättKaffe och en chockladbit.

Sandra gick med i kd under uppträdandet


Göran var framme och signade in Sandra som medlem under uppträdandet.

Sandra hade skrivit en egen krispig kd-låt som hon framförde. Bloggen fick texten av Sandra.

Tretton spänn kostar en liter
dyrt att köra om man på riksting ska
det är ingen fara
för KD vill ju bara
slopa alla onödiga skatter, ja!

Vi vämer upp inför segern
KD sopar banan med Göran
KD, KD, KD vinner valet

24000 medlemmar har vi
men siktet det är inställt på 1 miljon
från klimpfjäll ner till Lomma
Vitsipporna blomma
KD värvar alla även Lyckselebon

Text: Sandra Dahlberg
Musik: Proud Mary, J.C. Fogerty.